JarmoAhonen1

Naisten oikeuksien vastainen puolue mukana vaaleissa 2019

Vaikuttaa siltä, että Suomessa vuoden 2019 eduskuntavaaleissa on mukana puolue, jonka todellinen vaaliteema on naisten oikeuksien rajoittaminen. Virallinen vaaliteema on tietenkin jotain aivan muuta. Perustelen ennustustani sillä, että Timo Soini ja hänen asettumisensa ehdokkaaksi on Sininen tulevaisuus -puolueen menestymisen kannalta ehdoton edellytys. Virallisesti Timo Soinin vaaliteema on tietenkin paremmin päiväntaloa kestävä, mutta käytännössä hän on jo jonkin aikaa asemoitunut kevään 2019 eduskuntavaaleja varten.

Totta kai Soini asettuu ehdokkaaksi. Ellei muusta syystä, niin kettuillakseen Halla-aholle. Mikä olisikaan sen ihanampi kuitti kuin kohtuullisella kansanedustajamäärällä varustettu Sininen tulevaisuus -puolue. Mutta ongelmana on se, että Soini puolueineen tarvitsee jonkin äänestäjiä viehättävän teeman. Nyt ulkoministerinä hän on sellaisen löytänyt. 

Timo Soini ei voi saada ääniä Tony Halmeen lanseeraamalla maahanmuuttovastaisuudella koska Halla-ahon persut tekevät sen paremmin. Toisaalta Soini ei voi jatkossa ratsastaa myöskään EU-vastaisuudella, sillä senkin persut tuntuvat tekevän paremmin. 

Mutta nyt Timo Soini on keksinyt teeman, jota Suomessa ei ole kukaan lähiaikoina käyttänyt. Hän asemoituu vastustamaan aborttia. Käytännössä hän kuitenkin asemoituu kannattamaan patriarkaalisia arvoja ja vastustamaan naisten oikeuksia. Hän on tehnyt vakavaa pohjustustyötä asian kanssa jo jonkin aikaa. 

On minusta jotenkin lapsellista ajatella, että Timo Soini asiantuntevana poliittisena kehäkettuna ja suomalaisen populismin pioneerina kirjoittelisi Suomen virallisen linjan vastaisia näkemyksiä vahingossa. Timo Soini tekee vaalityötä. 

Timo Soini on, todennäköisesti aivan oikein, laskenut, että abortin vastaisuudella, naisten oikeuksien rajoittamisella ja vastaavilla tuoreilla aatteilla on myös Suomessa kannatuspohjaa. Soini ilmeisesti arvioi, että kyseisten aatteiden kannattajat eivät oikein ole tyytyväisiä kristillisiin, sillä näkyvimmät poliitikot kristillisissä ovat naisia. 

Soinin tavoittelemaa äänestäjäryhmää ei naisten johtama kristilliset puhuttele. Mutta kun keski-ikäinen mies laukoo omia mielipiteitään asiasta, niin silloin on tosi kyseessä. Soinin ulkoinen habitus ei ainakaan vähennä hänen sanomansa painoarvoa kyseisen kohderyhmän näkökulmasta.

Oletan, että Timo Soini löytää aivan uuden äänestäjäkunnan tällä teemalla. Hän ei tietenkään julkisesti kerro vaaliteemansa olevan naisten oikeuksien rajoittaminen. Hän vain kertoo olevansa abortista ja muutamasta muusta naisiin liittyvästä jutusta jotain mieltä. Siis yksityishenkilönä. Ei poliitikkona. Hänhän ei koskaan politikoi millään asialla.

Eikä missään tapauksessa ole kyse siitä, että noiden asioiden pitäisi antaa vaikuttaa äänestäjiin.

Vahva vaaliohjelma, varma kannattajakunta. 

Sininen tulevaisuus -puolue pähkinänkuoressa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Itse epäilen ettei Soinin vaalipiiristä löydy tuolla vaaliteemalla riittävästi ääniä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä taas luulen, että Soinin lähtiessä ehdolle, on äänisaalis muhkea, sitä en tiedä lähteekö, mutta sinisten vuoksi voi uhrautua.

Uudeltamaalta mennään melko helposti läpi ja Jussi Niinistön kanssa ne voi repiä kolmannenkin juuri ja juuri läpi.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

No ei Uudeltamaalta mennä yhtään sen helpommin läpi kuin muualtakaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Totta kai Soini asettuu ehdokkaaksi. Ellei muusta syystä, niin kettuillakseen Halla-aholle. Mikä olisikaan sen ihanampi kuitti kuin kohtuullisella kansanedustajamäärällä varustettu Sininen tulevaisuus -puolue. Mutta ongelmana on se, että Soini puolueineen tarvitsee jonkin äänestäjiä viehättävän teeman. Nyt ulkoministerinä hän on sellaisen löytänyt.
"

-----------------

Tuskin lähtee itseään nolaamaan entistä enemmän. Olisihan se hyvä lopetus kyllä Soinin uralle mikäli lähtisi eikä tulisi valituksi.

Abortit ja naispappivastaisuus sun muu ei välttämättä kanna Uudellamaalla. Etenkin kun EU-vastaisuudesta ei ole kamalasti jäljellä mitään erityistä, ja mitä muita Soinin teemoja olikaan enää jäljellä.... ei kamalasti.
Maahanmuuttovastainen ei voi olla, koska menisi liikaa Halla-ahon linjoilla eikä monikaan taida uskoa että Soini olisi köyhänkään asialla.. saati sitten muuta kuin omalla asiallaan/hillotolpallaan.

Ei Soinilla ole tuossa kuin lisää hävittävää mikäli lähtisi vaaleihin. Tuskin ihan niin tyhmä sentään on.

Juhani Vehmaskangas

Noin asia lienee, ja siis siten, että Soini ei lähde ehdolle. Ilmoitus asiasta tosin saataneen vasta ihan viime tingassa.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Uskon, että Soini menee läpi heittämällä. Erityisesti tämän tyyppisellä teemalla. Tietenkään teemaa ei ihan helpolla voi laittaa viralliseksi vaaliteemaksi, mutta pohjatyötä on tehty hyvin. Potentiaaliset äänestäjät kyllä ymmärtävät mistä on kyse.

Kyllähän tälläkin palstalla useiden kommentoijien näkemyksen mukaan Soini on sekä oikealla asialle että marttyyri näiden kysymysten kanssa.

Siitä ei ole pitkä matka vaalimenestykseen.

Pekka Pylkkönen

Vaikka oikeutta aborttiin tuenkin, olisiko älyllisesti rehellisempää todeta että Soini tukee sikiön oikeuksia pikemminkin kuin vastustaa naisten oikeuksia?

Tai siis ajattelitko tosiaan että hän ihan vain hyvin vuoksi haluaa riisua naisten oikeuksia? Sellaista sadistista shittiä tulee yleensä vain vihreiltä ja muulta vasemmistolta.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Ei olisi. Siis älyllisesti rehellisempää.

Mikäli naisilla on oikeus päättää kenen kanssa he haluavat lapsia, niin sama oikeus koskee myös raiskauksen seurauksena alkunsa saaneita lapsia.

Mikäli abortti on täysin kielletty, niin raiskauksen uhrit eivät saa aborttia. Tuo taas on täydessä ristiriidassa sen kanssa, että naisilla on oikeus valita kenen lapsen synnyttävät.

Väite siitä, että abortin kategorinen kieltäminen ei rajoittaisi naisten oikeuksia, on puhdas valhe.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Olipa tyylikästä tekstiä. Ja huvittavaa, koska osui nappiin oman näkemykseni kanssa..

Ketkä voisivat enää äänestää Soinin johtamaa puoluetta, kun Persut ovat varoittaneet islamilaisen raiskauskulttuurin haitallisuudesta suomalaisten lasten ja naisten turvallisuudelle vuosikausia ja saaneet median ja koko yhteiskunnan huomion vihdoinkin osakseen?

Yhdenvertaisuuden nimissä ja oikeutetusti myös katolinen ja ylipäätään kristillinen lasten seksuaalinen hyväksikäyttö uskonnollissa yhteisöissä joutuu luupin alle ja remonttiin. Tässä ilmapiirissa on turha hiiskahtaakaan syntymättömien sikiöiden oikeuksista. Ja muuta ei Sinisillä ole annettavaa kuin se, minkä Persut tekevät paremmin, kuten sanoit.

Toimituksen poiminnat